Димитров: Разликата между нас и Германия е породена от факта, че не мога да използвам всички


Димитров: Разликата между нас и Германия е породена от факта, че не мога да използвам всички
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

808 0

Селекционерът на младежкия национален отбор - Александър Димитров, коментира предстоящата европейска квалификация срещу Германия. 

България е домакин на Бундестима в петък от 19:15 часа на стадион "Александър Шаламанов" в София, а треньорът отчете засилен интерес в дните преди срещата. Той обаче не е сигурен дали феновете искат да подкрепят сънародниците си или отиват за "сеира". 

В допълнение Димитров обясни, че разликата между двете селекции е породена от факта, че не може да използва футболисти като Димо Кръстев и Марин Петков

Коментарът на Димитров

"Четири точки - това е положителното, което взехме. Можехме да вземем и максимума. Работата в офанзивен план, преходите бяха много положителни в мача с Израел. Имахме и пропуски, работим да ги отстраним. И в двата мача излизаха сами срещу нашия вратар. За Израел е нормално, но и Естония направи няколко положения. Не успяхме да се възползваме от статичните положения. Очакванията са едно, ние работим и нямаме очаквания, за да не се разочароваме. 

Няма да открия топлата вода, ако кажа, че Германия са фаворит в нашата група. Това е най-скъпият отбор в нашата група. Четох, че е над 180 млн. Концентрацията им за този мач е много голяма, заради проблемите с Израел. Мачът им с тях се отлага. С идването на Нагелсман всички играчи от първия отбор, които са в младежка възраст, са свалени. С изключение на Мусиала, който остава горе. Това говори за тяхното отношение за този мач. Уважаваме противника, който ще ни даде възможност да си сверим часовниците. Ще видим генерално докъде е българският футбол. 

Има психоза около този мач. Виждам интерес. Това от една страна ме радва, но от друга не знам доколко вниманието ще бъде върху нас или ще дойдат да ни гледат сеира. Много ще са важни индивидуалните двубои. Ясно е, че ще се изправят едни много скъпи футболисти, играещи редовно на високо ниво, а ние си имаме своите проблеми.

За съжаление не мога да разчитам на всички състезатели в тази възрастова група. Това прави разликата между нас и Германия. Исках Димо Кръстев и Марин Петков да се присъединят. Анализираме тези два мача - с Германия и Косово, като ключови за евентуално класиране. Ние работим за това, искаме да се класираме и тази прокоба да изчезне. Трябва всичко да бъде обединено върху това нещо, но аз не го виждам", категоричен бе селекционерът. 

Вижте германеца, който е най-скъп сред всички отбори в квалификациите! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички