С баща нигериец и майка румънка, роден в Мюнхен - "диамантът" на Германия пристига в България


С баща нигериец и майка румънка, роден в Мюнхен - "диамантът" на Германия пристига в България
Снимка: GettyImages

2485 0

Пред младите българи предстои любопитна европейска квалификация в петък, когато на стадион "Александър Шаламанов" в София ще приемат националния отбор на Германия до 21 години

Страхотни футболисти акостират в България

В нея възпитаниците на Александър Димитров ще имат възможността да свирят възможностите си срещу едни от най-разпознаваемите таланти в европейския футбол. Дори най-скъпият младеж в квалификациите е част от Бундестима - Карим Адейеми

Футболистът на Борусия Дортмунд, разминал се с титлата през миналия сезон, е оценен на 40 милиона евро, а сред "Топ 10" на най-скъпите европейци е още един германец и съотборник на Адейеми на клубно ниво - Юсуфа Мукоко. Той е оценен на 30 милиона евро. 

Роден в Мюнхен, но заблестял в Дортмунд

Историята на Адейеми обаче е много интересна и в "Овча Купел" ще акостира с мисълта за първи гол за селекцията. Нападателят се ражда през 2002 г. в семейството на румънка и нигериец в Мюнхен и по-късно е част от школата на Байерн. 

В професионалния футбол изгрява като част от Ред Бул Залцбург, към които се присъединява през 2018 година. В крайна сметка изиграва 94 двубоя, в които се отчита с 33 гола и 24 асистенции. Става три пъти шампион на Австрия и още толкова печели местната Купа, а през 2022 г. става голмайстор на австрийската Бундеслига с 19 гола. 

Той бързо бива забелязан и през лятото на 2022 г. Борусия Дортмунд плаща 30 милиона за правата му. До този момент е записал 39 срещи, в които реализира 9 гола и добавя 6 асистенции. Още в първия си сезон на "Сигнал Идуна Парк" можеше да стане шампион, а сред най-значителните успехи в кариерата на 21-годишния футболист е европейската титла с тима до 21 години още през 2021 година. 

Интересен момент е липсата на гол за селекцията от Адейеми. За тима до 21 години има само три двубоя след дебюта през пролетта на 2021 година. Той обаче има четири срещи за представителния тим и вече има гол. В "Овча Купел" ще търси попадение срещу България на 13-и октомври от 19:15 часа. 

Следете изявите на българския национален отбор със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички