Дерменджиев: УЕФА взе разумно решение, целта пред България е една


Дерменджиев: УЕФА взе разумно решение, целта пред България е една
Снимка: БГНЕС

2871 0

Националният селекционер Георги Дерменджиев сподели първите си впечатления след новината, че УЕФА отлага Евро 2020 за следващата година, а баражите за класиране - за юни т.г. Дерменджиев, който готвеше българския национален отбор за важния мач срещу Унгария на 26 март, ще трябва да пренасочи усилията си за юни месец.

"Мисля, че хората се показаха като разумни. Преместването на Евро 2020 беше най-разумното, което можеше да се направи. Лятото на 2021 година е свободно откъм футболни събития и за мен решението на УЕФА е добро. Нека всичко отшуми, да влезем в релси, както се казва, и да се получи едно силно европейско първенство. От наша страна ще работим да постигнем нашата цел - класиране на финалите. Имахме готовността да играем сега, но трябва да се съобразим с кризата, която обхвана Европа", заяви Дерменджиев пред Sportal.bg.

"Трябва да бъдем реалисти и дано епидемията свърши по-скоро. Трябва да сме изключително разумни, за да може тя да се потуши. Искам да имам здрави футболисти и да изчезне този страх от вируса, да тренират спокойни и да са във форма. Надявам се и момчетата, които идват от младежкия национален отбор да израснат още. Нека има здраве за всички", добави още селекционерът на България.

Решението за отлагането на Евро 2020 бе взето на извънредна среща на УЕФА, на която се дискутираше и бъдещето на турнири като Шампионска лига, Лига Европа и всички шампионати в Европа. Всичко най-важно след срещата на УЕФА четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички