Дерменджиев: България се нуждаеше и от шанс, но не искам да се извинявам


Дерменджиев: България се нуждаеше и от шанс, но не искам да се извинявам
Снимка: БГНЕС

1399 0

Националният селекционер Георги Дерменджиев говори преди утрешната визита на Ирландия за Лигата на нациите. Наставникът изтъкна кадровите проблеми в своя отбор заради контузени и заразени с коронавирус. Според него двубоят с Ейре е напълно непредвидим и не може да бъде сравняван с първия мач между двата отбора.

"Обстановката е динамична в последно време. Имаме доста проблеми с коронавируса. Именно поради тази причина отсъстват. Вярвам обаче, че всеки в отбора ще се опита да изиграе силен мач утре в Дъблин. По-добре от мен знаете че ни трябваше и шанс, но не искам да се извинявам", започна националният селекционер.

"Първият мач с Ирландия играха добре и двата отбора. Сега е непредвидим, защото и в двата отбора ще има много промени. По различни причини отсъстват 10 играча. Това е към момента състоянието в отбора ни. Моето мнение е следното: искам отборът да изиграе добър мач, а резултатът е непредвидим", смята Дерменджиев.

"Играчите трябва да осъзнаят, че имат шанс, което да има покритие. Изисква се голям професионализъм да настроя отбора в този момент. Вярвам в момчетата и трябва да бъдем коректни към тях, защото виждаме каква динамична обстановка е. Има хора, които не са тренирали дълго време, но сега са тук и ще играят. Трябва да виждаме и гледаме реално как са нещата", завърши той.

А какво каза селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров след "класиката" над Естония в квалификациите за Евро 2021 - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички