България разби Естония, но остана извън Евро 2021


България разби Естония, но остана извън Евро 2021
Снимка: BFUNION.BG

3893 0

Младежкият национален отбор победи тима на Естония с 3:0 като домакин в последен мач от квалификационната фаза за Евро 2021. "Лъвчетата" категорично надиграха своя съперник на стадиона в Овча купел, но това не им беше достатъчно да се класират за Европейското първенство под 21 г. догодина. 

След около половин час игра България стигна до две бързи попадения. Здравко Димитров намери Лъчо Котев, който с мощен удар изведе "лъвчетата" напред в резултата - 1:0! Само две минути по-късно Илиан Илиев проби по левия фланг и подаде към Томбак, който с удар от малък удар удвои - 2:0!

В края на срещата България стигна и до трето попадение. След центриране на Здравко Димитров от корнер Калоян Кръстев се извиси над всички в наказателното поле и се разписа в мрежата на Естония - 3:0!

България завършва на трето място в групата с актив от 18 точки - на два пункта зад Полша, който също спечели последния си мач с 3:1 срещу Латвия. Въпреки това "лъвчетата" се представиха достойно и дори могат да се похвалят с втората най-силна защита в групата след тази на Русия. Нашият тим е допуснал само 5 гола в 10 изиграни срещи. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Това е последният мач в квалификационните групи. По същото време Полша посреща Латвия. За да се класират момчетата на Александър Димитров на престижния форум, те трябва да победят Естония и да очакват грешна стъпка на Полша в Лодз. Това обаче ще е много трудно постижимо, тъй като Димитров загуби 13 футболисти заради различни проблеми. За последно от тима отпадна капитанът на ЦСКА Валентин Антов, който е с вирусно заболяване.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

България U21: 1. Наумов, 3. Томбак, 2. А. Христов, 5. Работов, 6. В. Попов, 14. Чандъров, 22. Илиев, 21. Котев, 10. Ст. Иванов, 7. Кръстев, 11. Димитров

Естония U21: 1. Ньом, 13. Саар, 2. Сепик, 18. Вилота, 5. Едур, 15. Мянилаан, 10. Ярвисте, 8. Поом, 7. Улянов, 23. Вяля, 4. Райнкорт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички