"Дан Тан, изключени клубове, престъпления": Как отговори Михайлов на тирадата от бивша фигура на ЦСКА (ВИДЕО)


"Дан Тан, изключени клубове, престъпления": Как отговори Михайлов на тирадата от бивша фигура на ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

10386 0

Свърши изслушването на президента на БФС Борислав Михайлов. Повечето присъстващи не бяха много съгласни с неговите отговори и действия, но независим народен представител бе най-критичен към него.

Става въпрос за бившия адвокат на ЦСКА Радостин Василев. Той изстреля същинска тирада към ръководителя на родната централа и го заля с куп обвинения. А как накрая отговори Борислав Михайлов? Вижте по-долу в материала.

Тирада от обвинения от Радостин Василев към Борислав Михайлов

"Разбрах няколко неща, ако съм се объркал, да ме поправят. Първо, никой от СДВР не е давал препоръка да се мести срещата или да се сменя стадиона. Второ, господин Михайлов нито някой от БФС не казаха кой и по какъв начин им е предоставил данни, че се очакват ексцесии на срещата. Не казаха и защо протестът да е платен. Въпросната заплаха за ексцесии е и преди всяко дерби, тя не предразполага затваряне на стадион.

Господин Попов (бел. ред. изпълнителният директор на БФС) чете общи отговори на СДВР по принцип какво може да се случи, но няма препоръки за затваряне или премстване. УЕФА не затваря срещи в този случай. Това се случва след многократно вменяване от БФС, защото след толкова съобщения, ако накрая стане нещо, УЕФА няма да изглежда добре.

Аз разбрах, че вие, г-н Михайлов, не чувствате вина за случилото се пред стадиона, както и че нямате отговорност. Аз ви познавам, за разлика от повечето колеги тук, от 2007-2008 година, тъй като съм спортен адвокат. Това, което виждам, е същото като последните 17-18 години.

Български полицаи бяха атакувани от протестиращи, беше унищожена общинска, държавна и частна собственост. Бяха бити невинни български граждани. Хора, които нямат общо с протеста. Обществото страда от случилото се. Полицаите не са виновни, че има хулигани, които правят провокации. Но някои полицаи извършиха престъпления, пребиха хора и трябва да си понесат отговорността.

Вие, г-н Михайлов, сте причина за това, което се случва в държавата, защото 18 години не се чувствате виновен за нищо. Моят въпрос е: "Вие кога ще се махнете от БФС, за да дадете възможност на този спорт в България да се развива нормално".

Вие изключвате отбори, които гласуват срещу вас, вие сте свързвани с "черно тото", има ви на снимка с международния организатор на "черно тото" Дан Тан в Сингапур. Вие сте свързвани с редица неща, които не говорят добре за един президент на БФС. Цялото нещо има за цел да се разбере: "Вие ще си ходите ли, или няма да си ходите" - сподели Василев.

Тогава дойде ред за отговор от страна на Борислав Михайлов. Той обаче бе лаконичен и просто отби темите подозрително.

"Всички знаят вашето отношение към мен и вашите борби. Това всичко е извън темата, така че отказвам да отговарям" - отговори Михайлов. А преди това Борислав Михайлов разсмя цялата зала, като отговори защо протестът е платен и кой плаща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички