"CNN" попита УЕФА и ФИФА за БФС заради Димитър Бербатов - открити ли са нередности?


"CNN" попита УЕФА и ФИФА за БФС заради Димитър Бербатов - открити ли са нередности?
Снимка: БГНЕС/ колаж Actualno.com

42640 0

Медийният гигант "CNN" е част от чуждестранните издания, които обърнаха сериозно внимание на случващото се у нас и протеста срещу БФС. В четвъртък вечер, 16 ноември, хиляди излязоха с искане за оставка и промяна в българския футбол

От медията потърсиха Димитър Бербатов за коментар, като обърнаха и специално внимание на ролята на УЕФА и ФИФА в целия скандал. Изглежда, че от "CNN" дори са изпратили запитвания към двете световни футболни организации.

Ето и какво гласи част от материала:

Докато очаква решение от съда относно Конгреса през 2021 г., Бербатов също така оказва натиск върху футболните власти да разследват обстоятелствата, при които Михайлов успя да спечели изборите.

Той казва, че президентът на УЕФА Александър Чеферин е бил "много загрижен" за ситуацията, когато двамата са говорили в миналото. А от ФИФА все още не са отговорили на исканията на Бербатов.

"CNN Sport" запита УЕФА за споменатия разговор на Бербатов с Чеферин, но не получи отговор.

"Не е ли работа на ФИФА и УЕФА като ръководни органи постоянно да бъдат навсякъде във федерациите и да виждат червените знамена и да работят, за да са сигурни. Не да действат след инцидента, а да предотвратяват случването на инциденти като този?", казва Бербатов.

ФИФА не е отговорила на искането на "CNN Sport" за коментар, но в изявление УЕФА заяви, че "никога не е изразявала загриженост относно изборния процес в БФС".

В него се добавя: "Можем да потвърдим, че УЕФА е получила файл, съдържащ множество документи, отнасящи се до въпроса, от г-н Бербатов. Нашата администрация е прегледала щателно тези документи, но не е открила нищо подозрително или неблагоприятно.

И накрая, има текущо съдебно дело пред националния съд, включващо двама кандидати. УЕФА ще следи напредъка на случая и ще бъде внимателна към изхода".

Самият Бербатов наскоро призова УЕФА и ФИФА да се събудят за лъжите на БФС и да предприемат действия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Хайнц от ЦСКА не е само конте - той има бизнес с облекло

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички