България U17 загуби шансове за класиране на Европейско първенство


България U17 загуби шансове за класиране на Европейско първенство
Снимка: https://bfunion.bg/

2940 0

Юношеският национален отбор на България до 17 г. загуби и втория си двубой от група 13 на европейските квалификации. Нашите отстъпиха с 2:3 на Турция на ст. „Хаджи Димитър“ в Сливен и сведоха до минимум шансовете си да продължат в следващата фаза.

Двубоят започна кошмарно за нашия тим, след като Чанполат бе изведен на чиста позиция още във втората минута и с удар в ъгъла на вратата на Марио Младенов откри резултата. „Лъвчетата“ бяха поставени под сериозно напрежение от пресата на турския тим и така и не успяха да организират натиск пред вратата на съперника, а вместо това турският тим добави още едно попадение. В самия край на полувремето Иван Сулев върна един гол за България. 

Втората част започна по идентичен начин с първата, като гостите вкараха трето попадение от корнер в началото. "Лъвчетата" и този път не се предадоха, като бързо отвърнаха чрез Кубрат Йонашчъ, който бе точен с глава след ъглов удар. До края на срещата юношите на България изпуснаха още една голова възможност, за да изравни резултата. 

Дори победа в последната среща от групата срещу Сан Марино в сряда (19 октомври) едва ли ще помогне на "лъвчетата", тъй като според регламента най-добрите 4 отбора, завършили на трето място в групите също ще се класират напред, но без да се взима предвид активът им срещу последния тим. В първия си мач тимът на селекционера Йордан Петков отстъпи на Швейцария с 0:2. Така швейцарците и турците си гарантираха участие в Елитния кръг.

* Още новини за националните гарнитури на България следете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички