България ще научи първите си три съперника в Лигата на нациите


България ще научи първите си три съперника в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1031 0

Тази вечер ще се изтегли жребият за Лигата на нациите 2020, който ще осигури възможност от отборите от Европа да се класират за Мондиал 2022. Жребият е в Амстердам от 19 часа, като и българският национален отбор очаква да научи съперниците си.  В първото издание на Лигата на нациите България беше в група С заедно с Норвегия, Кипър и Словения. „Лъвовете“ завършиха втори след Норвегия.

Вече България се изкачи в Лига B, където са още 15 държави. „Лъвовете“ ще са в четвърта урна заедно с Израел, Унгария и Румъния, което значи, че не може да се паднем с нито един от тези тимове. 10 държави ще се класират през квалификациите като победители от 10-те групи. Десетте втори отбора ще играят плейофи за останалите три места за Катар 2022. Към тях ще се присъединят и два тима от Лига на нациите.

В първа урна са селекциите на Русия, Австрия, Уелс и Чехия, които ще бъдат водачи на групите. Във втора са Шотландия, Норвегия, Сърбия и Финландия, а в трета са съставите на Словакия, Турция, Ирландия и Северна Ирландия.

В Лига „А“ също има четири урни. В първа са победителят от първото издание на турнира Португалия, финалистът Нидерландия и Англия и Швейцария, които стигнаха до полуфинал. Те ще бъдат водачи на четирите групи. Във втора урна са Белгия, Франция, Испания и Италия. В трета са Босна и Херцеговина, Украйна, Дания и Швеция, а в четвърта са Хърватия, Полша, Германия и Исландия.

Съперниците ни ще са от следните отбори:

Един от поток 1: Русия, Австрия, Уелс или Чехия

Един от поток 2: Шотландия, Норвегия, Сърбия или Финландия

Един от поток 3: Словакия, Турция, Ейре или Северна Ирландия

България се изправя срещу Унгария в първия си двубой, за който "лъвовете" загряха през тази седмица с поражение 0:1 от Беларус. Въпреки загубата обаче селекционерът Дерменджиев е видял позитиви в играта на България (думите му вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички