Националният ни отбор остана без селекционер, БФС ще взима решение през януари


Националният ни отбор остана без селекционер, БФС ще взима решение през януари
Снимка: БГНЕС

1943 0

От днес (01.12) българският национален отбор по футбол остана без селекционер, след като договорът на Георги Дерменджиев изтече и по всичко изглежда, че няма да бъде подновен. Същото важи и за младежкия треньор Александър Димитров.

През април контрактът на Дерменджиев бе удължен с 6 месеца заради преместването за есента на баражите за Европейското. В договора му имаше опция за удължаване с още 1.5 г., но от БФС нямат намерение да я активират.

Дерменджиев вече беще разкритикуван публично от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев, както и от спортния министър Красен Кралев. Треньорът пое поста на 23 октомври 2019 г., заменяйки Красимир Балъков. Под ръководството на Дерменджиев отборът записа 7 загуби, 2 равенства и 2 победи - над Чехия в официален мач и Гибралтар в контрола.

Решението за двете ключови позиции ще бъде взето на бъдещ Изпълком, което най-вероятно ще се случи през януари, информира dsport.bg. Изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов тепърва ще разговаря с Дерменджиев и Димитров или други кандидати за позициите. А в коя урна се намира отборът ни за квалификациите за Мондиал 2022 - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички