БФС реши: Националният ни отбор ще има нов селекционер


БФС реши: Националният ни отбор ще има нов селекционер
Снимка: БГНЕС

1682 0

На днешното си редовно заседание, проведено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз се запозна с отчета на селекционера на България „А“ Георги Дерменджиев и с този на селекционера на България U21 Александър Димитров за работата им и резултатите на водените от тях отбори в изминалия квалификационен период.

Въз основа на тези доклади и на становището на първия вицепрезидент и ръководител направление „Национални отбори“ Емил Костадинов, членовете на ИК възложиха на и.д. президент на БФС Михаил Касабов да проведе преговори за заемане на позициите селекционер на мъжкия и на младежкия национален отбор, които към момента са свободни предвид изтичането на договорите на двата щаба. На следващото си заседание ИК ще се запознае с доклада на г-н Касабов и ще подложи на гласуване предложените кандидатури, съобщиха от БФС.

През април контрактът на Дерменджиев бе удължен с 6 месеца заради преместването за есента на баражите за Европейското. В договора му имаше опция за удължаване с още 1.5 г., но от БФС нямат намерение да я активират.

Дерменджиев вече беще разкритикуван публично от вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев, както и от спортния министър Красен Кралев. Треньорът пое поста на 23 октомври 2019 г., заменяйки Красимир Балъков. Под ръководството на Дерменджиев отборът записа 7 загуби, 2 равенства и 2 победи - над Чехия в официален мач и Гибралтар в контрола. Тази вечер пък е жребият за квалификациите за Мондиал 2022 - ето къде може да го гледате.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички