България наказа и Италия! Вече сме сред осемте най-добри в Европа


България наказа и Италия! Вече сме сред осемте най-добри в Европа
Снимка: Българска асоциация мини футбол

14711 0

Българският национален отбор по минифутбол се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство в Кошице! "Лъвовете" сразиха и Италия, като се наложиха драматично с 2:1. Сънародниците ни трябваха да изчакат до самия край на срещата, тъй като равенството властваше през по-голяма част от времето. 

Победата донесе не кого да е, а синът на една от легендите на българския футбол от миналото Бончо Генчев - Любомир Генчев. Той се разписа с буквално последния удар в мача.

Срещата започна чудесно за българите и Ангел Рахов откри в 27-ата минута. Силната игра продължи и след това, но Юри Баколи съумя да изравни за представителите от Ботуша. "Лъвовете" показаха характер и вяра и така се стигна до емоционалния край на срещата. Спас Милушев бе изведен на добра позиция и стреля, но стражът на "адзурите" изби в Генчев, който не остави шансове на втора намеса. 

Така България се нареди сред осемте най-добри нации на форума, а утре ще премери сили и с Франция, чийто тим се наложи минимално над Украйна с 1:0.

Вижте всичко най-интересно около националния отбор по футбол на България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички