България и Балъков гонят първа победа в евроквалификациите в Подгорица


България и Балъков гонят първа победа в евроквалификациите в Подгорица
Снимка: Getty Images/Guliver

1238 0

Българският национален отбор по футбол и Красимир Балъков ще търсят първа победа в евроквалификациите. Тимът е на път да запише най-слабите си квалификации за европейско първенство в историята. Днес трикольорите гостуват на Черна гора, а в понеделник приемат Англия.

Именно днешният сблъсък в Подгорица е шансът ни да запишем първа победа. Черна гора има същия актив, като нашия - 2 точки, и също иска да избегне последното място. България веднъж вече завърши на последната позиция в пресявки. Това стана в квалификациите за шампионата на Стария континент през 2012 в Полша и Украйна. Интересното е, че тогава пак бяхме в група с Англия и Черна гора, които завършиха на първите две места в потока, финиширахме с актив от 1 победа, 2 равенства и 5 загуби, при голова разлика 3-13 и едва 5 точки. 

Именно този цикъл е най-слабият до момента в историята ни по отношение на квалификации за европейско първенство. Ако днес победим Черна гора, може да го изравним. Българският национален отбор е изправен и пред заплахата да направи една календарна година без победа. Последният успех на лъвовете датира от 13.10.2018 година, когато под ръководството на Петър Хубчев победихме Кипър с 2:1 в мач от турнира Лига на нациите в София.

Трима от четиримата титуляри в последната квалификация на "Уембли" - Николай Бодуров, Страхил Попов и Васил Божиков, са извън сметките за мача поради различни причини. Единствено Антон Недялков ще е титуляр, но този път може да играе централен защитник в тандем с Кристиан Димитров. В последния момент стана ясно, че халфът Симеон Славчев няма да бъде на разположение на треньора за гостуването в Подгорица, тъй като се е разболял.  Това е поредният кадрови проблем в българския отбор преди двата мача. Както е известно, от групата вече отпаднаха заради контузии Васил Божиков и Страхил Попов. На тяхно място бяха повикани Георги Терзиев и Деян Лозев от Арда. А кой се очаква да е на вратата в Подгорица вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички