Красимир Балъков преди мачовете с Черна гора и Англия: Те са за чест


Красимир Балъков преди мачовете с Черна гора и Англия: Те са за чест
Снимка: Getty Images/Guliver

2566 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България - Красимир Балъков, е категоричен, че най-важните мачове за "лъвовете" са през март, когато има реален шанс родните национали да играят в допълнителен турнир, част от Лигата на Нациите, в който отборът да играе за класирането си на Евро 2020. За селекцията двата предстоящи мача срещу Англия и Черна гора са за престиж и трупане на игрова практика. 

"Всички отбори в тази група са с изравнени възможности. Виждам позитивно развитие в отбора. Знаете каква е нашата цел. Нашата цел е през март. Там трябва да се съсредоточим. Тези мачове са за чест. Всеки мач обаче ние играем за победа", сподели легендарният плеймейкър преди гостуването в Подгорица и коментира предстоящата битка и проблемите пред него в последните дни. 

"Не е добре, когато имам толкова проблеми в отбора. В Черна гора също има проблеми. В националния отбор е така. Трябва да се вземат решения в последния момент. Георги Костадинов е готов за мачовете. На 99% съм готов със състава за мача. Запознат съм с противника, както и те с нас. Знаем качествата на футболистите на Черна гора. Имат силни играчи, които играят в добри отбори. Ние обаче ще се опитаме да излезем победители в този мач", отсече Балъков и посочи силните страни на Черна гора. 

"В Черна гора има двама нападатели, които са изключително качествени. Имат опитни футболисти в средата на терена. Савич също е много класен футболист. Няма да е лесно, но ние имаме нашите силни страни. Отборът разбира нашата философия. Надявам се да покажем добро лице, добър синхрон. Разчитаме на колектива", допълни селекционерът на България. Междувременно голямата драма преди мача България - Англия е решението на футболисти на "трите лъва" да напуснат терена при расистки обиди от страна на българските фенове. Футболистите получиха подкрепа в решението си дори от бивш български министър-председател (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички