Посланикът ни в Англия: Подкрепям напускането на терена при расизъм

Посланикът на България във Великобритания Марин Райков заяви, че подкрепя английските национали в намерението им да напуснат терена, ако по време на мача в София бъдат атакувани на расистка основа. Двата тима се срещат на 14 октомври в квалификационен мач за Евро 2020.

"Разбира се, че ще ги подкрепя. Бих направил същото. Недопустимо е. Оставам оптимист, че ще подходим към този мач с много емоции, разбира се, и много взаимно уважение. Това бе коментирано много в българските медии и официалните личности в българския футбол бяха много откровени при отхвърлянето на подобно поведение", заяви райков пред talkSPORT.

Саутгейт потвърди: Вадя отбора от терена, ако има расизъм в София

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт потвърди готовността на отбора да напуснат терена по време на евроквалификацията с България, ако по време ...

Бившият премиер посочи, че е уверен, че българските фенове няма да се изявят с подобни прояви, както се е случило през 2011 година. "Лично аз съм уверен, че подобни реакции вече няма да се появят и ако се случат, трябва да има радикална реакция, да не се толерира подобно поведение. Колкото и изолирани да са подобни инциденти, ние по никакъв начин не можем да се гордеем с тях и категорично ги осъждаме. Сигурен съм, че мнозинството от българските фенове ще подходят с уважение и искрено се надявам да не станем свидетели на подобни проблеми", добави той. А какви могат да са последствията за Англия, ако напуснат терена, вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!