България е в срамна серия от мачове срещу... Черна гора, и то точно в евроквалификации


България е в срамна серия от мачове срещу... Черна гора, и то точно в евроквалификации
Снимка: БГНЕС

3069 0

България отново поглежда с надежда към поредните квалификации за голям форум, на който се надяваме да се класираме. Страната ни не е играла на такъв от 2004-та, а сега имаме отличен поне на хартия шанс за това да участваме на Европейското първенство през 2024-та година.

В квалификационната ни група G попаднаха още отборите на Унгария, Черна гора, Литва и Сърбия. Първите два отбора в групата се класират. На старта ни очаква един от задължителните за спечелване двубои, ако искаме да се класираме.

Става въпрос за домакински дуел срещу Черна гора. Именно черногорците и Литва са тимовете, срещу които сме фаворити. Трябва да се отбележи обаче, че не играем никак успешно срещу Черна гора в последно време.

От 2010 година насам (включително) сме изиграли общо четири официални срещи с този съперник, след като на още два пъти бяхме в една квалификационна група за европейски с този тим. Проблемът за "лъвовете" е, че нито една от тези срещи не е била спечелена.

В първия случай губим с 0:1 на Националния стадион "Васил Левски" в столицата, а след това следват цели три поредни равенства - на два пъти с по 1:1 и веднъж 0:0 - както завърши последният им пряк дуел.

Както и в този случай - в две от въпросните четири срещи сме били в ролята на фаворит (всеки път, в който сме домакин). Даденото ни предимство обаче е твърде малко и тепърва предстои дали ще го оправдаем, както и дали ще прекратим негативната серия.

Когато сме в групата с Черна гора на квалификациите за Европейското през 2012-а завършваме последни, а Черна гора изпреварва Швейцария и Уелс, за да спечели второто място след Англия. При следващите квалификации - за Евро 2020, пък "лъвовете" са над Черна гора, но това е и единственият тим под нас, след като завършваме предпоследни зад Англия, Чехия и Косово.

Легенда на ЦСКА пък е сигурна, че ако играчите не си вярват за Евро 2024, България няма шансове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички