Божинов в Италия: Надявам се България да ви изиграе номер


Божинов в Италия: Надявам се България да ви изиграе номер
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1257 0

Нападателят на Левски Валери Божинов очаквано бе потърсен от италианска медия за коментар на предстоящата световна квалификация между "скуадра адзура" и България. Опитният футболист е носил екипите на Лече, Парма, Ювентус, Фиорентина и други.

"Като българин се надявам, че България ще може да изиграе номер на Италия в предстоящия мач. Италия ще се представи за първи път като европейски шампион пред своята публика, ще има много хора и желанието ще бъде да стане шоу, но никога не се знае. И във всеки случай желая Италия да стане и световен шампион", заяви Божинов пред "Corriere della Sera".

"Според мен гледаме твърде много в миналото. Трябва да се съсредоточим върху текущите събития и да помислим как да развием нашите таланти, които имаме. Нуждаем се от по-добра футболна школа, но и от нов манталитет от страна на момчетата. Традицията на уличния футбол, която формира техниката и личността, е загубена", допълни нападателят.

Българинът отличи работата на Роберто Манчини начело на Италия. Според него селекционерът съчетава таланта си с глад, смирение и волята да върне Италия на върха. С тези свои качества и със сплотеността на тима според него Италия е успяла да стане европейски футболен шампион. А ето какви други мачове предстоят на България до краяя наа годината. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички