Роберто Манчини плаши България - Италия ще излезе със състава, спечелил Европейското първенство по футбол


Роберто Манчини плаши България - Италия ще излезе със състава, спечелил Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

3013 0

Старши треньорът на Италия Роберто Манчини даде пресконференция преди утрешната среща между от европейския шампион и България от световните квалификации. Той заяви, че "скуадра адзура" ще играе с подобен състав на този, който спечели ЕВРО 2020 на финала срещу Англия:

"Първо искам да благодаря на тифозите, които ни подкрепяха по време на европейския шампионат. Утре трябва да направим това, което знаем и умеем. Залогът вече ще бъде много голям и няма място да разсейвания. Имам подбор от 33 футболисти, всички са добре. Срещу България отборът няма да се отклони много от този, който беше на финала в Лондон. Играчите са в добра кондиция, проблемът на първия мач е максималната концентрация. Утре е много важно да победим", подчерта специалистът.

"Ясно е, че с Швейцария ще имаме директен сблъсък за първото място, но проблемът сега е първият мач с България. Мечтата ни е да спечелим световната титла, но това е цел от последните три години. Първо обаче трябва да се борим, за да се класираме и след това ще мислим, как да го спечелим".

"Има 14 месеца до Мондиал 2022, което не е много време, но сега да мислим за трите мача. Николо Дзаниоло? Той е добре, като всички останали. Сега да видим… Настроението е същото, нищо не се е променило след европейската титла. Във футбола винаги идва време за загуба, но се надяваме, че тя ще дойде за нас след 2022 година", завърши Роберто Манчини, чийто отбор няма загуба вече две календарни години...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички