Звездите на Англия заплашват да прекратят мача с България

Звездите на английския национален отбор обмислят много крайно решение за двубоя с България, който е на 14 октомври на Националния стадион "Васил Левски". Възпитаниците на Гарет Саутгейт са решени да напуснат игрището, ако бъдат обидени на расова основа.

От Футболната асоциация се готвят да проведат разговори с футболистите, като ще ги подкрепят, ако напуснат терена преди края на мача, пише The Sun, като припомня, че вече сме наказани от УЕФА заради същото провинение в двубоите срещу Косово и Чехия. 

Водещи английски медии за България: Джуджета, окаяни, сянка на тима от САЩ'94

Надсмиване и учудване. Така можем да обобщим чувствата, които изразяват английските медии към България след ужасната загуба с 0:4 от "Трите лъва"...

„Това е проблем. Ние сме планирали нашия график и ще го обсъдим с играчите, преди да тръгнем, защото сме наясно, че там има история с подобни провинения. Никак не сме сигурни, че ще отидем там и нищо няма да се случи", заяви Гарет Саутгейт.

Припомняме, че български фен бе арестуван по време на европейската квалификация Англия - България, заради расистки нападки към звездата на "Трите лъва" Рахийм Стърлинг. Фенът е буйствал словесно срещу звездата на англичаните, но стюард го е чул и го е извел от стадиона. След това сънародникът ни е бил предаден на полицията.

По-рано днес се появи информация, че заради този случай УЕФА дори може да затвори целия стадион за двубоя с Англия - ето повече подробности.

Още по темата

Please select answer!