БФС потвърди, че България - Унгария ще е в София, намери виновник за резила


БФС потвърди, че България - Унгария ще е в София, намери виновник за резила
Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

4502 0

От Българския футболен съюз потвърдиха, че мачът между националния ни отбор и този на Унгария ще бъде в София, на Националния стадион "Васил Левски". евроквалификацията е на 16 ноември от 19:00 часа.

От централата посочиха, че това решение се взима след "безпрецедентното решение" на община Пловдив да не позволи мачът да се играе на стадион "Христо Ботев". И уточняват, че зрители няма да присъстват на домакинството.

Ето какво написаха от БФС на сайта си:

След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“. А от Унгарската футболна асоциация са възмутени от поведението на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички