Край на срама! Унгарската федерация: УЕФА ни съобщи, че мачът с България ще е в София


Край на срама! Унгарската федерация: УЕФА ни съобщи, че мачът с България ще е в София
Снимка: БГНЕС

2362 0

Свърши се! Край на сагата, която ни направи за смях в Европа. Мачът България - Унгария от квалификациите за Евро 2024, предвиден за 16 ноември, ще се проведе в София. Това са съобщили от УЕФА пред Унгарската футболна асоциация. Новината обявиха ръководителите на унгарския футбол на сайта си.

Иди ми, дойди ми

Срещата, която е без значение за нас, ще се играе при закрити врати, най-вероятно на Националния стадион "Васил Левски", където беше предвидена първоначално.

УЕФА уведоми съперника тази сутрин

В Будапеща са били уведомени за мястото на провеждане на мача тази сутрин от УЕФА. Все пак, всеки момент унгарската група трябва да замине за България, а до скоро не знаеха за къде и дали изобщо да летят заради фарса с мястото на провеждане на двубоя.

"Маджарите" са възмутени от БФС

Унгарците са възмутени от сагата, в която бяха въвлечени и обявиха поведението на БФС като "безпрецедентно, напълно неоправдано и сериозно неспортменско".

"Не можете да организирате дори семейна почивка по този начин, камо ли международен футболен мач със сериозен залог, засягащ много хора и интересуващ милиони", написаха от футболната федерация на "маджарите".

Те обявиха, че заминават за София утре и се надяват в четвъртък да се класират за Евро 2024. Унгарците уведомяват и че не са били съгласни с решенията на УЕФА - късната смяна на мястото и най-вече затварянето на стадиона, но са ги приели по принуда. Междувременно, у нас се заговори за протести срещу БФС в цялата страна. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички