Балъков: Разбиращите от футбол знаят, че добрите резултати не идват от днес за утре


Балъков: Разбиращите от футбол знаят, че добрите резултати не идват от днес за утре
Снимка: Getty Images

1513 0

Легендата на България и бивш национален селекционер Красимир Балъков сподели мнението си за развитието на "лъвовете" с Младен Кръстаич начело. 

Пред "Мач Телеграф" Бала обясни, че е нужно време за развитието на тима по пътя, който е поел с налагането на млади играчи. Той подчерта, че специалистът няма достатъчно дни за подготовка с възпитаниците си. 

Участникът на Мондиал '94 е спокоен, че ще дойде време, в което на преден план ще изпъкнат и резултатите на българския национален отбор.

Коментарът на Балъков

"Най-добре ще бъде, ако отборът успее да постигне победа, за да може футболистите да натрупат малко самочувствие. Те дават всичко от себе си, влагат доста енергия в мачовете, но до момента късметът им обръща гръб. Надявам се този път да имат късмет и да победят. Надявам се една победа да им донесе по-голямо самочувствие и повече стабилност. 

Не се получи това, че отборът все още се обиграва, има изключително много нови, млади състезатели. Има една тенденция от доста време вече да се налагат млади играчи, заедно с по-малко, но опитни футболисти. Това е тенденция, която изисква време. Колкото и да ни се иска резултатите да дойдат по-бързо, хората, разбиращи от футбол знаят, че подобен процес не става от днес за утре. След като е тръгнала такава тенденция с подмладяване на националния отбор, тя трябва да продължи.

Ще дойде време, когато резултатите ще дойдат. Националният отбор не е клубен отбор, с който да тренираш всеки ден. Тренираш с тези хора два-три пъти в годината за по 10-12 дни. При такъв процес на работа се изисква доста време, за да може да окомплектова един отбор, който знае какво прави на терена", обясни Бала преди двубоите на "лъвовете". 

Вижте какво решение взе Балъков за бъдещето си в Септември!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички