Английски жълт вестник платил на провокаторите в мача с Англия?

"Очертава се хипотеза, че английски жълт вестник е платил на агитката, разпалила расисткия скандал на мача България - Англия". Това изненадващо разкритие направи пред "Дневник" старшия анализатор от Центъра за изследване на демокрацията - Тихомир Безлов.

"Сега се очертава хипотеза, че вероятно на нашите агитки им е платено от някакъв английски жълт вестник. Другата хипотеза е чисто идеалистична подбуда да се свали Борислав Михайлов от властта в Българския футболен съюз. Проблемът е, че при феновете нищо безплатно няма", коментира той пред "Дневник".

Вили Вуцов: Всичко е организирано предварително, расизмът само разсейва останалите проблеми

Футболният специалист Вили Вуцов също взе отношение по казуса с расизма. Според бившия мениджър на Левски расисткият скандал е предварително орга...

"Тези агитки обикновено притискат собствениците на клубовете да им плащат, за да няма инциденти. Обикновено това е с расистки символи и знаци. На собствениците им стана ясно, че е по-добре да плащат на феновете, отколкото глобите на БФС", допълни той.

Според Безлов, скандалът е излязъл от пределите на футбола и ще има негативно влияние върху държавата ни. Едно от проявленията на този негативизъм ще бъде намаленият брой туристи от Великобритания у нас през летния сезон. А от кои агитки се смята, че са провокаторите вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!