Английски жълт вестник платил на провокаторите в мача с Англия?


Английски жълт вестник платил на провокаторите в мача с Англия?

1821 0

"Очертава се хипотеза, че английски жълт вестник е платил на агитката, разпалила расисткия скандал на мача България - Англия". Това изненадващо разкритие направи пред "Дневник" старшия анализатор от Центъра за изследване на демокрацията - Тихомир Безлов.

"Сега се очертава хипотеза, че вероятно на нашите агитки им е платено от някакъв английски жълт вестник. Другата хипотеза е чисто идеалистична подбуда да се свали Борислав Михайлов от властта в Българския футболен съюз. Проблемът е, че при феновете нищо безплатно няма", коментира той пред "Дневник".

"Тези агитки обикновено притискат собствениците на клубовете да им плащат, за да няма инциденти. Обикновено това е с расистки символи и знаци. На собствениците им стана ясно, че е по-добре да плащат на феновете, отколкото глобите на БФС", допълни той.

Според Безлов, скандалът е излязъл от пределите на футбола и ще има негативно влияние върху държавата ни. Едно от проявленията на този негативизъм ще бъде намаленият брой туристи от Великобритания у нас през летния сезон. А от кои агитки се смята, че са провокаторите вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама