Андреа Христов след промоцията в Серия "Б": Следя Първа лига, Славия показва как се прави


Андреа Христов след промоцията в Серия "Б": Следя Първа лига, Славия показва как се прави
Снимка: Getty Images

2097 0

Българският централен защитник Андреа Христов се раздели със своя Козенца и възможността да играе в италианската Серия "Б" миналата есен, подписвайки с третодивизионния Реджиана като преотстъпен.

Много бързо обаче родният бранител си осигури завръщане във втория ешелон на италианския футбол. Той изигра основна роля в промоцията на новия си тим в Серия "Б".

Наред с големия успех с екипа на "мароните", Христов не крие, че мечтае отново да облече фланелката на националния отбор на България. 

"Сезонът беше доста натоварен и труден, защото знаехме, че сме по-добри от другите отбори и трябва да сме първи на всяка цена. Накрая нещата се получиха, както искахме и заслужено влязохме в по-горното ниво на италианския футбол. Организацията в Реджана е на много високо ниво. Бих казал, че тя не отстъпва на тази в отборите от Серия "Б", дори и Серия "А", заяви Христов пред "Спортал" и продължи.

За празненствата, завръщането в Козенца и националния отбор

"С много веселби заедно с нашите фенове, които ни подкрепяха през целия сезон. Все още дори предстоят срещи със спонсори", отговори той на въпрос за радостта след промоцията, коментирайки и евентуално завръщане в бившия му клуб.

"Да, все пак съм собственост на Козенца. Винаги съм амбициран да се развивам и представям добре. Така няма да закъснее и завръщането ми в националния отбор", добави той.

Интересува ли се бившият играч на Славия от Първа лига?

"Да, гледам да следя всеки мач от българското първенство. Славия показва как се залага на кадри от школата и се надявам да го прави. Наистина имаме талантливи млади футболисти, които имат нужда от игрови опит в най-високото ниво в България. Само така може да растем като нация и националният отбор да се развива", допълни още Андреа Христов.

Неговият брат - Петко Христов, не се радва на сериозно игрово време в Италия, но пък може да се похвали като част от колекцията на един от именитите треньори в Серия "А".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички