Александър Димитров за младежкия ни тим: Този се качва, друг слиза, като асансьор сме


Александър Димитров за младежкия ни тим: Този се качва, друг слиза, като асансьор сме
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2249 0

Селекционерът на националния отбор на България U21 Александър Димитров коментира победата с 1:0 срещу Израел в квалификация за Евро 2025 и призова хората да са по-положително настроени към националните отбори.

Повече подкрепа и разбирателство към националните отбори

Той призова за повече подкрепа към отборите, като според него обществото ни е прекалено критично. "Седим далеч от критиките, свикнахме с тях. Няма кой знае колко играчи. Всеки има нужда от подкрепа. Надявам се хората наистина да се зарадват от този успех. Израелският футбол търпи много голямо развитие. Загубиха полуфинал на Европейското до 21 години. Това е една победа срещу изключително стойностен отбор и благодаря на момчетата", заяви Димитров след успеха.

"Равенството е минало, няма връщане. Радвам се, че започнахме с 4 точки квалификациите и се надявам на положително отношение към футбола. Двамата ми централни защитници не се познават. Сложих ги в една стая, за да могат да си говорят. В Естония имаше проблеми. в защитата четиримата никога не са играли заедно. Този се качва, друг слиза. Като асансьор сме", продължи той.

Той заяви, че не може да се оплаче от клубовете, които подхождат с разбиране. "Благодарих и след мача на Естония, на Младен Кръстаич и Георги Иванов. Ако си разполагаме с всички футболисти, нашият отбор ще израства. Ще имаме някакви успехи и те ще се пренесат в мъжкия национален отбор. Най-вече благодаря на момчетата за духа, за тактическата дисциплина и грамотност, по които изиграха мача. Един приятел ми каза дано ми направят подарък, а да не са ми купили риза, каза Александър Димитров.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички