Александър Димитров с призив към клубните отбори и след 6:0


Александър Димитров с призив към клубните отбори и след 6:0
Снимка: Lap.bg

4028 0

Младежкият селекционер на България - Александър Димитров, сподели впечатленията си след разгромния успех над Естония с 6:0 в европейската квалификация тази вечер. 

Той отчете силната игра на прибалтийския съперник в последно време и нужната концентрация по време на домакинската среща. Димитров е сигурен, че и резултатът заблуждава след нулевото реми до почивката. 

Треньорът се обърна и за пореден път към клубните ръководства с призива младите футболисти по-често да бъдат пускани в игра. 

Коментарът на Димитров

"Не дойде никак лесно този успех и резултатът заблуждава. Още от неделя започнахме да насочваме вниманието на играчите, че мачът ще бъде труден, няма аутсайдери. Представянето на Естония в мача с Германия ни караше да бъдем на предела на концентрацията си. Видяхте, че до 20-ата минута играта беше равностойна. Поздравявам играчите, защото дадоха максимума. Този отбор започна своето развитие от първия мач с Естония.

Поздравявам ги ,че израстват с всеки мач. За мен е удоволствие да работя с тези играчи. Те са качествени играчи. Не помня младежите да са били с 6:0 в скоро време. Имат голямо бъдеще, стига да имаме и късмет. В някои мачове ни липсваше и късмет.

Имаше напрежение, защото всички говорихме, че този мач трябва да го вземем на всяка цена. Знаехме, че трябва да бием. Това малко се отрази и се видя в началото. Ние имаме вяра в тези играчи. Има голям колектив, страхотни са като отбор. Те показаха какви са техните възможности. Видяхме, че физически успяхме да издържим два поредни мача. Това също е позитивно. 

Комуникацията с клубовете трябва да продължи с разбиране от двете страни. Ако тези играчи играят, видя се и с мача с Германия, че те могат да се борят с най-добрите. Разчитаме на добрата работа в клубовете. С едно добро представяне тук, те могат да повишат доверието на треньорите в клубовете си и да получават шансове за игра.

Имаме много добра комуникация с Илиан Илиев още преди да стане селекционер. Той е интелигентен човек. Смятам, че имаме добро бъдеше с този отбор и този селекционер", категоричен е младежкият селекционер. 

Вижте "червено-синята" комбинация, която доведе до страхотен гол за България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички