В Унгария също са доволни, че България им се падна за съперник към Евро 2020


В Унгария също са доволни, че България им се падна за съперник към Евро 2020
Снимка: БГНЕС

5135 0

Подобен на този в България оптимизъм цари и в Унгария след тегленето на жребия за баражите за Евро 2020. Както е известно, той отреди България да посрещне Унгария в първия мач, а при успех да домакинства на победителя от мача между Исландия и Румъния. Според унгарското издание "Hungary Today", жребият за тях е бил щастлив, отчитайки състоянието на родния национален отбор и баланса в срещите между двата тима през годините.

"Като цяло, Фортуна подкрепи Унгария, тъй като ще играем срещу България, най-ниско класираният отбор сред потенциалните ни противници след Израел. Домашният терен определено ще бъде на тяхна страна, но Унгария все още е по-добре класирана в ранглистата на ФИФА - 50-о място , докато България е на 61-во. А последните скандали, довели до напускането на българския треньор и легендарен играч Красимир Балъков и шефа на футболния съюз може би повлияха чувствително на българския национален отбор", пише изданието.

До момента двата тима са играли един срещу друг 22 пъти, като Унгария е побеждавала 12 пъти. Пет пъти успехът е бил за България и пет пъти мачовете са завършвали наравно.Именно такъв бе случаят в последната среща на двата тима - приятелски мач през 2012 година. А как коментира жребия треньорът на "маджарите" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички