В САЩ: Борисов сваля Михайлов, но три крайно десни партии го държат на власт


В САЩ: Борисов сваля Михайлов, но три крайно десни партии го държат на власт
Снимка: БГНЕС

5038 0

Не е изненада, че дори отвъд Океана разгорещено обсъждат расисткия скандал, разпален в евроквалификацията България - Англия. Своето обяснение на случилото се даде и авторитетният "New York Times". Според американските колеги, призивът на премиера на България Бойко Борисов за оставката на Борислав Михайлов като шеф на БФС е в противоречие с факта, че той е на власт благодарение на коалицията си с "Обединени патриоти". "New York Times" определя трите партии в коалицията като "три крайно десни партии".

"Борисов поиска оставката на Михайлов, като покаяние за вечер, която донесе международно осъждане на страната. С риск да наруши правилата на ФИФА с намесата си във футболните дела. Такива бързи и решителни действия са, разбира се, похвални. Усложнението е, че Борисов - лидер на дясноцентристка партия, е на власт само заради коалицията си с фракция, известна като "Обединени патриоти", група от три крайно десни партии, обвинени в "установяване на ксенофобия като правителствена политика", пише американското издание.

Колегите припомнят и за ежегодното провеждане на т.нар "Луков марш" у нас. "България е важен случай: Трудно е да се разбере защо футболът би бил имунизиран срещу теченията, които вкараха три крайно десни партии в управлението там и насърчават около 2000 души всяка година да се присъединят към "Луков марш", демонстрация в чест на нацист, която се провежда в София всеки февруари", гласи коментарът. Вижте тук за какво ужасно наказание към българския футбол призова нашата легенда Христо Стоичков. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички