Стоичков: Да извадят националния ни отбор и клубовете от международни състезания!


Стоичков: Да извадят националния ни отбор и клубовете от международни състезания!
Снимка: Getty Images/Guliver

8691 0

Голямата футболна легенда на България Христо Стоичков призова за крути мерки към страната ни от УЕФА и ФИФА заради расисткия скандал, белязал евроквалификацията България - Англия в понеделник вечер. Той заяви, че подкрепя налагането на забрана върху българския национален отбор и българските клубове да участват в международни турнири за 5 години.

За пример Стоичков даде ветото, наложено над английските клубове през 1985 година след трагедията на стадион "Хейзъл". Както е известно, тогава загинаха 39 фенове. Трагедията се случи по време на финала на КЕШ между Ювентус и Ливърпул. Изказването си Стоичков направи в същото предаване, в което се разплака заради срама, който страната ни понася след расисткия скандал.

"Трябва да затворим стадиона, да играем на затворени врати. Или още по-строго. Както в Англия в миналото, да се забрани за години участие в международни състезания. Пет години без участие, това ще ги успокои. И за националния отбор, и за българските клубове", заяви легендата за "TUDN". Според "Sky Sports" пък роден национал е казал на англичаните, че всичко от онази вечер е било планирано. Вижте подробности в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички