В Хърватия разясниха второто спиране на мача и обявиха: Расистите бяха до 10 човека


В Хърватия разясниха второто спиране на мача и обявиха: Расистите бяха до 10 човека

9120 0

В окото на бурята, породена от расисткия скандал на мача България - Англия, се добрахме до интересен поглед върху събитията. Той идва от Хърватия - родината на рефера на тази евроквалификация - Иван Бебек. Интересното е, че популярно хърватско издание като "Jutarnji List" съобщава, че расистките изцепки са били дело на, забележете, до 10-ина фенове и Англия, като голяма и мощна нация, е издигнала скандала до много високо ниво.

"Jutarnji List" разкрива още нещо интересно от вечерта на 14 октомври. Според изданието, при второто спиране на играта реферът Бебек е обявил пред Гарет Саутгейт, че няма достатъчно "материал", за да прекъсне мача. Отбелязва се, че расистките подвиквания в този момент не са били мощни, а са идвали от неколцина провокатори.

"Бебек прекъсна мача за първи път в 30-ата минута на мача. Тогава група от десетина проблемни фенове, или по-добре да кажем хулигани, подвикваше за може би две до три секунди. Бебек следваше правилата, като помоли служителите да предупредят феновете да се успкоят или той ще бъде принуден да изведе отбора от терена. Според съобщения в някои медии, Бебек спря мача отново в 41-ата минута. В този момент, предполагаме, той обясни на английския треньор Гарет Саутгейт, че няма достатъчно "материал", за да прекъсне мача. А именно подвикванията по никакъв начин не бяха масови и мощни, а едва се чуваха и идваха от определени провокатори. Според правилата, определени от УЕФА, това не е достатъчно реферът да изведе играчите от терена. Разбира се, англичаните са голяма и мощна нация, така че, издигнаха скандала до много високо ниво, но като цяло проблемът беше само в няколко хулигани", пише хърватското издание.

А кои, според разследване на "ВВС" са феновете, стоящи зад тази провокация, вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама
Реклама