Участието ни в плейофите за Евро 2020 и световното в Катар е под въпрос


Участието ни в плейофите за Евро 2020 и световното в Катар е под въпрос

24284 0

Организацията за борба с расизма в Европа е поискала официално от УЕФА България да бъде изхвърлена от квалификациите за европейското първенство догодина. Ако, разбира се, националите ни получаъ право да участват тях заради класирането си в Лигата на нациите.

Представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко разкри, че в расистките скандирания са се включили и стюарди на стадиона. "20-ина момчета си съблякоха жилетките и се включиха в скандиранията”, обясни той пред английските медии. Нямало обаче никакви записи на тези действия.Това е огромно нарушение от страна на БФС”, категоричен е Клименко.

Точно представители на тази организация бяха пратени от УЕФА да следят публиката по време на двубоя с Англия. ФИФА също ще направи свое разследване на инцидента, съобщи президентът на световната централа Джани Инфантино. Според него трябва да има доживотно наказание за расизъм. Това щяло да бъде прието още на следващото заседание на управата на ФИФА.

Думите на Инфантино бяха разтълкувани и като заплаха за изваждането на България от световните квалификации за първенството в Катар през 2020 г., пише "24 часа". Делото ще бъде разгледано на следващото заседание на комисията на УЕФА за контрол, етика и дисциплина, като датата ще бъде съобщена допълнително. Проблемът идва от лошото дисциплинарно досие, което имаме в УЕФА. Проблемът идва от точка 4 на правилника, която гласи: Ако обстоятелствата налагат, компетентното дисциплинарно тяло може да наложи допълнителни дисциплинарни санкции на асоциацията или клуба, който е виновен, като да се играят един или повече мачове на затворени врати, намаляване на точките и/или дисквалификация от състезанието. Това със сигурност ще е нашият случай. 

Междувременно се появи информация, че на полувремето с Англия Красимир Балъков е потушил скандал между националите ни - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама