Строят нов Национален стадион до летище "София"?


Строят нов Национален стадион до летище "София"?

2614 0

Интересна информация разпространи консорциумът Витоша, който се опитва да вземе на концесия летище "София". Дружеството се състои от Manchester Airports Group (MAG) и Beijing Construction Engineering Group (BCEG) и днес публикува идеята си за създаване на нов стадион за мачовете на националния отбор в близост до летище "София".

Министерството на транспорта вече е запознато с предложението на компанията, което включва изграждане на стадион и различни съоръжениа около нега за сума 600 милиона евро, което е допълнително към инвестицията от 1.5 милиарда евро в инфраструктурата на столичното летище. Идеята е стадионът да е построен по стандартите на категория 4 на УЕФА.

Публикуваният проект обещава да превърне стадиона в мултифункционално съоръжение, на което да се практикуват различни видове спорт, както и да се провеждат различни събития и музикални концерти. При одобрение строежът може да завърши до 2024 година - навреме за Младежките олимпийски игри.

Beijing Construction Engineering Group от своя страна планира да ръководи изграждането на стадиона на базата на предишния си опит в подобни проекти, като например много от спортните съоръжения за Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., както и Националния стадион на Танзания и Стадиона на работниците в Пекин.

Пълният документ от предложението на "Витоша" вижте на този линк!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама