Стоилов: Още сме далеч от класиране на Световно първенство


Стоилов: Още сме далеч от класиране на Световно първенство

1300 0

Бившият селекционер на България Станимир Стоилов призна, че националният ни тим все още е твърде далеч от класиране на голям футболен форум. Стоилов, който в момента води състава на Казахстан, бе отличен днес от министъра на спорта Красен Кралев за сериозните му заслуги към родния футбол с най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“

„За мен е огромна чест да бъда част от елита на българските треньори. Вероятно има и такива с много по-големи заслуги, които не са успели да получат такива награди, заяви специалистът, който не пропусна да похвали работата на министър Кралев. Радостното е, че Министерството на спорта помага много на родния футбол. Колко игрища и стадиони бяха построение от министър Кралев, така че спортното министерство си върши работа. Сега остава футболните хора да работят по-сериозно, за да можем да развием този проект“, сподели още бившият национален селекционер.

Той не пропусна да коментира и случващото се на Световното първенство в Русия. „По отношение на играта Мондиала върви в много добра насока. Мисля, че само в един мач не бяха отбелязани голове, има емоции, има добър футбол и много попадения. Според мен в момента отборът, който е по-добре организиран и по-мотивиран ще успее. От тактическо естество не се виждат някакви нововъведения. А що се отнася до това колко сме далеч от класиране на Световно първенство – то, щом не сме там, значи сме много далеч. За да скъсим тази дистанция трябва много работа в клубовете, за да имаме силен национален отбор. Видно е, че сме далеч, но и все пак се видя, че през изминалите квалификации тимът ни изигра някои добри мачове, така че първите крачки в правилната посока са направени, коментира Стоилов.

Много от водещите отбори не бяха достатъчно добре организирани. Германия не приличаше на себе си. Аржентина бе много далеч от това, което всички очакваха и един Меси само не стига. Видя се, че той не получи достатъчно подкрепа, но и като цяло отборът не игра на нивото, което е нужно. Лично аз нямам предпочитания кой да спечели, но ако трябва да гадая – бих поставил Бразилия като фаворит, тъй като за първи път виждам този отбор да играе с европейска дисциплина и организация“, допълни още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички