Стоичков: В България нямаше расизъм, скандалът е заради някои ш**ани хора


Стоичков: В България нямаше расизъм, скандалът е заради някои ш**ани хора
Снимка: БГНЕС

3881 0

Българската футболна легенда Христо Стоичков говори отново за расисткия скандал, подпален от родни феновете по време на мача на националите ни с Англия в София. Бившата звезда на Барселона заяви, че българите не сме расисти, че е горд със страната си и че скандалът е бил разпален от няколко "ш**ани хора".

"Тогава се почувствах много зле, много ми беше зле в онази нощ. Плаках, защото трябваше. Моята държава е добра. Играл съм на този стадион много пъти и не съм чувал това никога. Никога, никога, никога. Този проблем не съществуваше. Това е заради някои ши***и хора. Българите са много тихи, много уважаващи. Имаме голямо уважение към останалите страни, когато гостуваме също. Това сме ние", коментира Камата пред "Daily Mail".

"Хората, които правеха това, очевидно са много глупави. Има много хора от модерното време, които са част от проблема. Този проблем не съществуваше преди. Затова съм много ядосан. Гордея се с моята страна, горд съм, че съм играл за нея и че мога да я представям. Много се говореше за инцидентите, може би прекалено дори. Нуждаем се от конкретни действия", допълни Стоичков. След инцидента той се обади на Рахийм Стърлинг, за да му се извини. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички