Стоичков: Краси е на огъня, но как да стане, като няма материал?


Стоичков: Краси е на огъня, но как да стане, като няма материал?

11003 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков произнесе присъдата си за националния отбор, на който също е бил треньор. Според него, вината за слабите резултати на А-отбора ни не е в селекционерите, а в лошия материал, с който те работят.

"Може би ще имаме някакви проблясъци, да победим един или два отбора, както Швеция и Холандия при Хубчев. Но нямаме материал. Какъв материал имаме, че да се гордеем, че имаме отбор? В момента Красимир Балъков е на огъня. Но който и да дойде, като нямаш материал, няма как да стане", заяви Стоичков пред БНТ.

"Дано му позволят на Краси да направи каквото иска. На нас болната тема е детско-юношеският футбол. Ние нямаме такъв. Аз не се съмнявам в качествата на Краси и Петьо, но с 8 или 10 точки няма как да станеш първи или втори в групата. То върви повече към нулата, а не към класиране на европейско или световно", добави той.

"Пътувам много, срещам се с доста големи треньори като Гуардиола, Моуриньо, Клоп, Сари, Анчелоти... За мен е нещо ново да видя тренировъчния им процес. Това ти прави удоволствие. А не като тук - да си намръщен, да не знаеш защо си на занимание. А играчите излизат на тренировка с усмивка. Специалистите почти не говорят. Казват "Упражнение №1" и си го провеждат, футболистите знаят какво е. Ние тук им обясняваме по 20 пъти какво трябва да направят, а те не могат", каза още Камата. А какво любопитно изказване за него направи националът Николай Димитров вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички