След сътресенията: Вади ли Балъков "симулантите" от Черно море?

Селекционерът на България Красимир Балъков очевидно ще се довери на играчите на Черно море, които повика в националния отбор за мачовете с Косово и Чехия от квалификациите за Евро 2020. Треньорът няма да направи промяна в състава си спрямо повиканите Виктор Генев и Георги Илиев, след като е провел разговори с двамата футболисти относно скандала със съмнение за симулативна игра срещу ЦСКА.

Лагерът започва на 29-и май, като двамата ще бъдат част от състава. В същото време Sportal.bg информира, че Иван Турицов и Марселиньо, които се контузиха, ще бъдат заменени. Засега обаче е ясен само заместникът на играча на ЦСКА - Иван Бандаловски.

Опитен защитник замени Турицов в националния отбор

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков повика защитника на Берое Иван Бандаловски на мястото на контузения Иван Турицов в състава на...

Основният проблем за националния отбор обаче е контузията на Николай Бодуров. Капитанът на "червените" е най-убедителният защитник в последните години у нас, но има проблеми с кръста и дори може да се наложи да се оперира. на "Армията" се надяват да не се наложи интервенция, но крайното решение ще бъде взето в близките седмици. Красимир Балъков обаче няма да повика защитник на негово място, а нападателят Цветелин Чунчуков.

Причината за повиквателната на младия нападател е фактът, че новият селекционер иска да играе с типичен централен нападател в предни позиции, а Станислав Костов има проблеми с коляното, заради които играе на инжекции от вече два месеца. Ако не може да играе пълноценно в мачовете, Балъков рискуваше да остане само с Исмаил Иса като алтернатива на голмайстора в Първа лига.

Още по темата

Please select answer!