Де Лихт: Провалът ми срещу България е грешка на младостта


Де Лихт: Провалът ми срещу България е грешка на младостта
Снимка: Getty Images/Guliver

6902 0

Защитникът на Аякс и холандския национален отбор Матайс Де Лихт става все по-желан играч за европейските грандове. За него няколко топклуба са готови да броят голяма сума, но когато се говори за него, почти винаги се припомня дебютът му за "лалетата".

Както е известно, звездата на Аякс дебютира за националния отбор през март 2017 година в световна квалификация срещу България в София. В този мач младокът направи две груби грешки, които позволиха на Спас Делев да вкара на Холандия на 2 пъти и да донесе успеха с 2:0 на "лъвовете".

Де Лихт рядко говори за представянето си тогава, но се върна към темата тези дни. "Да вземем допуснатия гол срещу България. Тази топка, която прелетя над мен, беше грешка на младостта. Сигурен съм, че сега бих бил много по-добър в оценката на подобна ситуация", заяви холандецът, цитиран от sport.sky.it.

"Тактически аз мога да се развивам още, но растежът е свързан и с други компоненти. Можеш да бъдеш по-бърз, по-експлозивен и да станеш по-силен", допълни Де Лихт. Той е свързван с отбори като Ливърпул, Барселона и Манчестър Сити. А защо Манчестър Юнайтед се отказа от него вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички