Паулиньо: Би било невъобразима радост за мен да играя за България


Паулиньо: Би било невъобразима радост за мен да играя за България
Снимка: Оф. сайт на Левски

1798 0

Крилото на Левски Паулиньо призна, че би искал един ден да играе за българския национален отбор. Бразилецът има български паспорт и призна, че се чувства много добре в страната ни и ходи да гледа на живо мачовете на нашите национали.

"Разбира се, че бих играл за България. Но, доколкото знам, трябва да натрупам определен брой мачове, за да мога да играя за националния отбор на България. Чисто законно сега не мога. За мен би било невъобразима радост да играя с националната фланелка. Аз принципно ходя и гледам мачовете на Националния стадион", коментира футболистът в интервю за "Код Спорт".

Запитан дали не го притеснява това, че в последните години отборът ни разочарова феновете си, Паулиньо заяви: "Не. Защо да се притеснявам? Аз бях на мача с Англия и просто така се стекоха обстоятелствата". Бразилецът призна, че никога у нас не е ставал жертва на расизъм. Той посочи, че проблемът не съществува само у нас.

"Никога не съм бил обект на такива нападки. Навсякъде, където ходим аз и моето семейство, сме много добре посрещнати и отношението на хората е много приятелско. Искам да ви кажа, че това не е проблем, който да се среща само в България или вълнува само хората тук. В Бразилия тази тема също сега е на дневен ред и постоянно излизат новини за расизъм, не само по стадионите. Аз обаче нито в Бразилия, нито тук съм усещал лошо отношение. В Бразилия, Аржентина, Англия е същото, ако не и много по-зле. Това е световен проблем", категоричен бе той. А кои от бразилците в Лудогорец смята да натурализира още собственикът на клуба Кирил Домусчиев - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички