Разкритие: Домусчиев натурализира всичките си бразилци, готви ги за бг национали

Сериозен и изненадващ план на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри една от звездите на тима - Вандерсон. Бразилецът призна, че бизнесменът, който е член на Изпълкома на БФС, има за цел да натурализира всичките бразилски играчи в тима и евентуално да ги направи български национали. През такъв процес вече преминаха самият Вандерсон и Марселиньо, а напът да го стори е и Сисиньо. Другите бразилци в състава на "орлите" са вратарят Ренан дос Сантос и защитникът Рафаел Форстър.

"Клубът възнамерява да натурализира останалите си бразилци, за да направи място в отбора и да наеме повече чужденци. Хората в националния отбор много ни харесват и признават нашия потенциал", заяви Вандерсон пред "Estado".

Трети бразилец от Лудогорец пожела да е български национал

Бекът на Лудогорец Сисиньо призна, че, подобно на съотборниците си Марселиньо и Вандерсон, има желание да получи българско гражданство и да облеч...

Двамата "кариоки", станали вече български национали, разкриват още, че със сънародниците си не страдат от бюрокрацията в България, тъй като управата на клуба е отговорна за издаването на гражданството им и обикновено процесът отнема малко време. "Най-трудното изискване е спазването на петгодишно пребиваване в страната. Правило, определено от ФИФА", разказват Марселиньо и Вандерсон.

"Доброто представяне на дуото накара собственика на отбора сам да се погрижи за документите по натурализация и да отвори шанс на националния отбор на България да разчита на бразилците", пишат в страната.

"Собственикът харесва бразилския футбол, качеството, дрибъла и личността. Винаги търси повече бразилски играчи, които да подсилят нашия отбор", цитиран е да казва Марселиньо. Вижте в този материал с каква радост приеха повиквателната на Вандерсон за България семейството му в Бразилия. 

Още по темата

Please select answer!