От Англия смекчиха тона, напълно вярват в правилата на УЕФА при расизъм


От Англия смекчиха тона, напълно вярват в правилата на УЕФА при расизъм
Снимка: Getty Images/Gulliver

1680 0

В лагера на английския национален отбор по футбол смекчиха тона относно евентуално неспазване правилата на УЕФА при проява на расизъм. По-рано тази седмица на Острова се появиха изказвания на играчи на „трите лъва", които планираха да напуснат терена в мачовете срещу Чехия и България, ако станат жертва на расистки скандирания.

В последната си пресконференция селекционерът на Англия Гарет Саутейт и един от лидерите в тима Рахийм Стърглинг дадоха „заден ход" и обявиха, че вярват в правилата на УЕФА. "Преживяхме неприятна ситуация в Черна гора и искахме да стане ясно какво е възможно да се случи при друг подобен случай в бъдеще. Разбира се, УЕФА има определен начин на действие и ние трябва да имаме вяра в него. Не се опитваме да създадем ситуация по никакъв начин. Далеч сме от това. Надяваме се, че през следващите 72 часа ще се говори само за съответните два мача", заяви Саутгейт.

"Мисля, че като отбор не бяхме добре подготвени за това, което стана в Черна гора. Трябваше да знаем, че има определен протокол, по който се действа. В началото на седмицата имахме среща, на която Гарет ни обясни какъв е протоколът на УЕФА. Сега трябва да дадем шанс на УЕФА да поеме отговорност и да се справи със ситуацията. Към този момент имаме пълно доверие на УЕФА", каза Стърлинг.

А какво заяви Красимир Балъков преди евроквалификациите - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички