Официално: Красимир Балъков е новият селекционер на България


Официално: Красимир Балъков е новият селекционер на България
Снимка: БГНЕС

2406 0

Красимир Балъков официално бе обявен за новия селекционер на националния отбор по футбол на България. Той заменя на поста досегашния треньор на "лъвовете" Петър Хубчев, който се оттегля от позицията. Договорът на Балъков започва от 1 юни и ще продължи до ноември 2021-ва година, когато завършват квалификациите за Световното първенство през 2022-ра година.

Помощници на бившия наставник на Етър в националния отбор ще бъдат Станислав Генчев и Йончо Арсов, Калоян Чакъров ще бъде треньор на вратарите, а Иван Славов ще се занимава с анализ на статистиката.

"Преди два-три месеца, когато вие завъртяхте моето име в публичното пространство като селекционер на националния отбор, това не стоеше на дневен ред за мен, предполагам не е стояло на дневен ред и за БФС. Затова футболът е велика игра и има много неизвестни и виждате, че днес съм тук. Искам да ви поздравя за оракулските способности, които показахте. От друга страна искам да поздравя и да благодаря на президента на ръководството на БФС, за голямото доверие, което ми гласуват", заяви специалистът, след като бе представен от президента на БФС Борислав Михайлов.

"Наясно съм с малкото време, което имам за тези квалификации и с голямата отговорност, която се възлага на мен. Това е едно голямо предизвикателство, няма нещо по-голямо от това да бъдеш селекционер на националния отбор. Мога да ви обещая, че заедно с моя екип, стъпил здраво на една основа, поставена от Петър Хубчев, да надградим и да дадем всичко по нашите сили за класиране на България на Европейското първенство. Ако това не се случи, защото не сме магьосници, разбира се, идват други квалификации", добави Балъков. А защо Хубчев напусна поста си вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички