Заплатата на Хубчев бави преминаването му в Левски


Заплатата на Хубчев бави преминаването му в Левски
Снимка: БГНЕС

3970 0

Преминаването на Петър Хубчев в тима на Левски се бави заради треньорската заплата на специалиста в националния отбор. Ръководството на БФС не желае да приеме оставката на Хубчев, като по този начин в сила влиза 3-месечно предизвестие, в който период националният селекционер е длъжен да остане на поста си. 

По този начин БФС ограничава опциите пред Петър Хубчев и Левски, които се надяваха да заработят заедно преди началото на сезона. От "Герена" обаче едва ли са склонни да чакат в продължение на три месеца за своя нов наставник, тъй като тогава на практика сезонът за "сините" ще е започнал.

Тъкмо поради тази причина Хубчев следва да плати трите си заплати за този период (май, юни, юли), ако желае да се раздели преждевременно с националния отбор и да не чака тези три месеца, които могат да му костват работата на "Георги Аспарухов".

Проблемът за Хубчев и Левски е, че заплатата на специалиста, по неофициални данни, за тези три месеца е много голяма - около 100 хиляди лева. Тази цифра на практика може да провали плановете на Хубчев да поеме "сините", освен ако не бъде подпомогнат финансово от бъдещия си клуб.

Междувременно ръководството на БФС взе решение кой да е новият национален селекционер (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички