На Острова определиха тримата играчи на България, които са най-голяма заплаха за Англия


На Острова определиха тримата играчи на България, които са най-голяма заплаха за Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

4580 0

В понеделник Англия гостува в София, където ще се изправи срещу българския национален отбор в квалификация за Евро 2020. При победа "Трите лъва" може да си осигурят място на Европейското първенство, докато нашият тим ще трябва да разчита на резервния си вариант за класиране - Лигата на нациите.

В последния си двубой срещу Чехия - Англия претърпя първо поражение за последните 10 години в квалификации за световни и европейски шампионати. По този начин островитяните прекъснаха серия от 43 мача без загуба - 34 победи и 9 равенства. За последно Англия записа поражение в квалификация на 10 октомври 2009 г., когато падна от Украйна с 0:1 в квалификация за Мондиал 2010.

Сега срещу "лъвовете" ни със сигурност ще опитат да не пропилеят и втория си шанс за класиране и ще направят всичко възможно, за да си осигурят място. Британското издание Mirror определи кои са тримата най-опасни играчи, за които англичаните трябва да внимават. Ето кои са избраните:

Божидар Краев

Основната заплаха от тима на България ще дойде от нападателя Краев. 22-годишният играч, в момента играе в Португалия за Жил Висенте, като е под наем от датския Мидтиланд.  Неговата звезда изгря с тима на Левски, отбелязвайки 22 гола в 83 мача и два пъти намери мрежата в 11 мача за националния отбор. Стана любимец на феновете на Жил Висенте след победен гол срещу Порто.

Марселиньо

Роденият в Бразилия халф беше един от най-добрите играчи на "Уембли" през септември. Не че показа особено добра игра, той беше просто един от малкото, които не бяха ужасни. Той се присъедини към Лудогорец през 2011 г. и две години по-късно взе гражданство. Вкара гол при дебюта си в контрола с Португалия.

Вандерсон

Друг натурализиран бразилец. От тази година може да играе за националния отбор на България. 31-годишната звезда на Лудогорец попадна в заглавията на Острова, след като отиде на трибуните, за да целуне своята половинка, когато отбеляза гол срещу Славия.  В последствие голът не бе зачетен заради ВАР, който регистрира засада, пише Mirror, но явно не са наясно, че тук сме далеч от тази технология.

А какво любопитно мнение изрази Димитър Бербатов преди двубоя - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички