МВР задържа още петима от разпалилите расисткия скандал


МВР задържа още петима от разпалилите расисткия скандал
Снимка: СДВР

1352 0

Продължават полицейските действия за установяване и задържане на всички участници в противообществената проява на мача България - Англия, съобщиха от МВР. Тази сутрин още петима мъже, съпричастни към непристойните действия, са задържани в Първо РУ. Предстоят допълнителни действия за издирването и задържането и на други участници с подобно поведение. Обект на търсене и отвеждане в районното управление са още 5-ма, с което общият брой на установените до момента става 16.

От началото на годината, при провеждане на футболни срещи на територията на София са задържани общо 78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени принудителни административни мерки, като 31 са със забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 2 години и 1 000 лева глоба, 9-има имат наложена забрана за 1 година и 1 000 лева глоба, 1 е с 2 - годишна забрана и санкция от 60 часа обществено полезен труд, 1 – с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 3 месеца.

Шестима от задържаните са оправдани от съда. Спрямо 29 от задържаните са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а спрямо 1 има образувано досъдебно производство за хулиганство. Вчера млад английски фен разказа пред медии в родината си, че с група негови сънародници са били преследвани от наши ултраси, имащи за цел да ги набият. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички