Красен Кралев разкри кой е дал идеята за домакинството на Мондиал 2030


Красен Кралев разкри кой е дал идеята за домакинството на Мондиал 2030
Снимка: БГНЕС

1709 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира вероятността България да се кандидатира за домакин на Световното първенство по футбол през 2030 година. По-рано миналия месец премиерът Бойко Борисов овяви новината, като за тази цел ще си партнираме с Румъния, Гърция и Сърбия.

"Кандидатурата за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година е политически акт, който беше взет на четиристранната среща в "Евксиноград". Предложението дойде от премиера на Гърция, което показа, че България е търсен и уважаван партньор.

Имам представа какви са настроенията в обществото. Желанието ни за кандидатура се посреща с огромен интерес, но и с известна доза скептицизъм, защото сме доста изостанали от гледна точка на спортната инфраструктура.

Вторият позитивен момент е, че ще си оправим спортната инфраструктура, касаеща футбола и стадионите. На всяка държава ще се паднат 2-3 стадиона, които трябва да бъдат с капацитет минимум 40 хиляди зрители, за да могат да се посрещнат срещи от груповата фаза, обясни спортният министър.

ХРИСТО СТОИЧКОВ СЕ ПОДИГРА С ИДЕЯТА ДА СМЕ ДОМАКИНИ НА МОНДИАЛ 2030

Започват консултации между спортните министри на четирите държави... Решението ще бъде взето през 2024 година - шест години по-рано, така че имаме достатъчно време, за да се подготвим", коментира министър Кралев пред "БНТ".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички