Бойко Борисов мечтае: Ще се кандидатираме за Световното по футбол през 2030 година


Бойко Борисов мечтае: Ще се кандидатираме за Световното по футбол през 2030 година
Снимка: БГНЕС

1638 0

Пемиерът на България Бойко Борисов днес има съвместна пресконференция с лидерите на Гърция, Румъния, Сърбия и Израел в Евксиноград. Там министър-председателят разкри интересна негова идея, която цели трите балкански държави и България да бъдат домакини на Световното първенство по футбол през 2030 година.

"Ще предложа на колегите от Гърция, Румъния и Сърбия да кандидатстваме заедно за домакини на Световното първенство по футбол през 2030 година", бяха думите на Борисов пред израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Връзката дойде с успешната организация на Световното първенство по волейбол, на което през това лято бяхме домакини с Италия. Преди старта на шампионата пък Борисов посети "лъвовете" и незнайно защо започна да говори за футбол. Тогава той обясни, че може да се стигне и до построяването на нов национален стадион в столицата.

По-рано през тази година министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че България ще кандидатства и за Младежките зимни олипмпийски игри през 2024, като кандидатурата ни се очаква да има сериозна подкрепа. Повече за тази идея четете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички