Стоичков: България домакин на Мондиал 2030? Нулев шанс!


Стоичков: България домакин на Мондиал 2030? Нулев шанс!
Снимка: принтскрийн

4366 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков смята, че страната ни няма как да получи домакинството на Световното първенство по футбол през 2030 година. По-рано през седмицата премиерът Бойко Борисов разкри идея за съвместно домакинство на Мондиал 2030 заедно с Румъния, Сърбия и Гърция.

"Шансът за домакинство на Световното първенство през 2030 година е нулев! 1300 и кусур години не сме се променили, сега ще се променим за 10 ли?", коментира Стоичков в предаването "120 минути".

Стоичков бе запитан и за отношенията му с Любослав Пенев. На въпрос дали "Камата" би отговорил на обаждане на Пенев в момента, той отговори следното: "Не, не бих вдигнал. Няма шанс! Болката е голяма. Аз съм кръстник на детето му!"

"Оставете футбола и това какви сме били във футбола. Така го преживявам аз. Един път ставам на 50 години, няма връщане назад", каза Ицо с много сериозен глас. Болката от предателството на колеги ще остане до края на живота, но ще го преживея, силен човек съм", добави още Стоичков.

Стоичков коментира и изказването си от преди години "България не ми е дала нищо": "Казал съм това в конкретен момент на точните хора, които искаха да направят имидж на мой гръб. Няма шанс това да стане, какъвто ще да е. Казвал съм много пъти, че сгреших. Намерих сили да стисна зъби и да си призная грешката", завърши носителят на Златната топка.

Не, не бих вдигнал. Няма шанс! Болката е голяма. Аз съм кръстник на детето му! Оставете футбола и това какви сме били във футбола. Така го преживявам аз. Един път ставам на 50 години, няма връщане назад", каза Ицо с много сериозен глас. 
"Болката от предателството на колеги ще остане до края на живота, но ще го преживея, силен човек съ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички