Какви наказания може да отнесе Англия, ако прекрати двубоя с България?


Какви наказания може да отнесе Англия, ако прекрати двубоя с България?
Снимка: Guliver/GettyImages

2999 0

Целият отбор на Англия се е обединил около мнението, че при проява на расизъм, тимът сам ще реши дали да напусне терена.Това се отнася за предстоящите евроквалификации срещу Чехия и България.

От ФА обявиха, че ще следват протокола на УЕФА в случай на расизъм, но от английския тим не изключиха вероятността да предприемат и свои действия. Все още няма конкретни наказания за нарушаване на протокола за расизъм, но съществуващите правила на УЕФА биха могли да доведат до загуба на мачове на Англия.

Съгласно Дисциплинарни правила на УЕФА 2019: "Ако мачът не може да се проведе или не може да бъде изигран изцяло, асоциацията-член или отговорният клуб губи мача". Освен това, ако „Трите лъва“ откажат да довършат срещата, ще изгубят правото си на всички приходи от УЕФА. Съществува вероятност и от УЕФА сами да вземат какво ще бъде наказанието за напусналия тим, без да се стига до служебна загуба.

Минималното наказание за расизъм от страна на привържениците е частично затваряне на стадиона, последвано от мач зад затворени врати и глоба в размер на 50 000 евро за второ нарушение.  Припомняме, че националният стадион "Васил Левски" ще бъде частично затворен. Причина за това са стари расистки скандирания от двубоите с Чехия в Прага и Косово в Прищина. Срещу Англия (14.10) няма да са налични 5000 места, а срещу Чехия (17.11) - 3000.

А какво заяви мениджърът на националния отбор по футбол на Англия - Гарет Саутгейт, по темата преди броени дни - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички