Какви наказания може да отнесе Англия, ако прекрати двубоя с България?

Целият отбор на Англия се е обединил около мнението, че при проява на расизъм, тимът сам ще реши дали да напусне терена.Това се отнася за предстоящите евроквалификации срещу Чехия и България.

От ФА обявиха, че ще следват протокола на УЕФА в случай на расизъм, но от английския тим не изключиха вероятността да предприемат и свои действия. Все още няма конкретни наказания за нарушаване на протокола за расизъм, но съществуващите правила на УЕФА биха могли да доведат до загуба на мачове на Англия.

Божидар Краев: Имаме сили да вземем три, а защо не и четири точки

Един от избраниците на Красимир Балъков за предстоящите евроквалификации - Божидар Краев, сподели, че националният ни отбор е способен да вземе т...

Съгласно Дисциплинарни правила на УЕФА 2019: "Ако мачът не може да се проведе или не може да бъде изигран изцяло, асоциацията-член или отговорният клуб губи мача". Освен това, ако „Трите лъва“ откажат да довършат срещата, ще изгубят правото си на всички приходи от УЕФА. Съществува вероятност и от УЕФА сами да вземат какво ще бъде наказанието за напусналия тим, без да се стига до служебна загуба.

Минималното наказание за расизъм от страна на привържениците е частично затваряне на стадиона, последвано от мач зад затворени врати и глоба в размер на 50 000 евро за второ нарушение.  Припомняме, че националният стадион "Васил Левски" ще бъде частично затворен. Причина за това са стари расистки скандирания от двубоите с Чехия в Прага и Косово в Прищина. Срещу Англия (14.10) няма да са налични 5000 места, а срещу Чехия (17.11) - 3000.

А какво заяви мениджърът на националния отбор по футбол на Англия - Гарет Саутгейт, по темата преди броени дни - вижте в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!