Иска ли Бербатов да бъде президент на БФС?


Иска ли Бербатов да бъде президент на БФС?
Снимка: принтскрийн

4824 0

Още щом стана ясно, че Борислав Михайлов приключва с престоя си като президент на Българския футболен съюз, едно от първите спрягани имена бе Димитър Бербатов. Той признава, че го е обмислял. В интервю за списания "Спринт", проведено през октомври, говори по-подробно по темата.

"Имам много разговори със себе си по тази тема (президент на БФС). И с мои близки. Ако някой каже че е 100 процента готов за подобен пост, значи е безрасъден. Моментът е такъв, че трябва радикална промяна във всичко. Всичко! Имената, които се въртят напоследък из медиите, не са промяна. Сменяш един човек с друг и всичко си остава както преди. Лицата се менят, системата – не. Който да е президент на БФС, трябва да е независим, нов човек, независим и финансово, да има добро име. Трябва да е подредил своя живот, за да подреди и БФС. Трябва да има добро име в УЕФА, да говори езици" - започна Бербатов.

"Ние сме малка държава и е наложено мнение, че всеки познава всеки. И може да му говори свойски, приятелски. Това усещане за близост позволява на хората да си звънят и – може ли това или онова. Няма лошо, на всеки му се случвало да звъни на някого за нещо. Но когато тази близост се използва за неморални неща и не знаеш къде е границата, която не трябва да минаваш, тогава е проблем. Изпълкомът трябва да е без футболни президенти. Плюс промени в съдийската комисия, в администрацията на първенство и най-вече в развитието на детско-юношеския футбол в България".

Освен това, бившият играч на Манчестър Юнайтед предлага да има определен мандат за президента, като например той да има право на максимум два мандата. Според него, цялата тази промяна трябва да дойде от конгреса, защото неговите делегати избират ръководителя.

"Той даде за пример себе си в някои отношения: "Ето, аз ръководя фондацията си вече 11 години. Това е работа с много хора, управление на бюджети, взимане на решения, делегиране на права на точните и отговорни хора. Аз мога да имам много повече опит от един човек, който е на 50 примерно! А в същото време мога да се уча на други неща от хора по-млади от мен. Възрастта не значи повече опит и знание. Вече не! Трябва все повече кадърни млади хора да навлизат в структурите на БФС, за да се движим в крак с времето" - завърши Бербатов.

Междувременно, Борислав Михайлов заяви, че все още е президент и може да присъства на заседанията на Изпълкома и да участва в решенията им. Вижте цялото му изказване - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички