Херо е фаворит да замени Балъков начело на националния отбор


Херо е фаворит да замени Балъков начело на националния отбор
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3054 0

Заседанието на Изпълкома, което ще се проведе утре, се очертава да бъде едно от най-интересните в последните години, като трябва да бъдат взети редица важни решения. Освен нов шеф на БФС, членовете на футболното бюро ще трябва да избират и нов национален селекционер.

При положение, че Красимир Балъков не подаде своята оставка, е ясно че той ще бъде освободен от поста си. Първи избор за негов наследник е Димитър Димитров-Херо. След месец националите имат два мача - домакинство на Чехия от квалификациите и контрола, за която съперникът ще бъде избран от ФИФА. До тогава няма как да се проведе Конгрес и заради това Изпълкомът ще трябва да избере селекционер. Херо в момента е свободен, след като напусна с големи скандали казахстанския Иртиш.

Той бе спряган за наследник на Стойчо Стоев в Лудогорец, но в крайна сметка в Разград продължават да разчитат на Станислав Генчев, пише "Меридиан мач". В БФС са наясно, че треньорската рокада е повече от задължителна, а и не са много специалистите, които са готови да запретнат ръкави. Целта на новия наставник ще е не само да води тима в двата ноемврийски мача, но и да подготви отбора за очертаващия се полуфинал и евентуален финал в плейофите на Лигата на нациите.

Димитър Димитров вече е водил националния отбор. Това се случи в периода 1998-99, а с него начело направихме 0:0 с Англия на „Уембли" и 1:1 на „Българска армия” в бенефиса на Христо Стоичков. Херо беше директор на националните отбори по времето, когато тимът бе воден от Камата.

А как ужасният скандал разплака Христо Стоичков вижте - в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички